Alle leraren van SDF Friends zijn ervaren budosporters. Zij geven “pro Deo” les. De leraren ontvangen wel een vergoeding voor de kosten die nodig zijn om het vrijwilligersvak uit te kunnen voeren.

Karate

Johan de Bruijne

Johan de Bruijne is getrouwd en heeft 2 kinderen. Sinds 1974 beoefent Johan karate en is begonnen bij karate club “Nihon” in Eindhoven. In 1994 heeft Johan met enkele vrienden SDF Friends opgericht. Al die jaren is hij actief als penningmeester van de vereniging. Daarnaast geeft hij karateles en is docent bij de zelfverdedigingcursussen.

Frans Verhagen

Frans Verhagen begon met karate in 1981. In 1986 behaalde hij de 1e Dan, in 1991 de 2e Dan. Frans gaf eerder les aan sportscholen in Eindhoven en Bergeijk. Thans traint hij de volwassenen op donderdag.

Ruud Habraken

Ruud Habraken is 1e Dan karate, hij geeft les op maandagavond aan de volwassenen.

Self-defence For Kids (SDK)

Erik ter Poorten

Erik woont samen, is vader van 3 kinderen en actief jiu-jitsuka. Hij behaalde in 2012 de 1e Dan en traint thans voor de 2e Dan.

In 2016 behaalde hij de 1e Kyu judo. Naast jiu-jitsu en judo heeft hij nog meer hobby’s: lezen over auto’s, talen,  koken en muziek: Erik speelt gitaar.

Naomie Wijnhoven

Naomie is studente en bij onze vereniging traint ze de jeugd en beginners (karate). Naomie heeft de 1e Dan karate.

Marc de Groote

Marc de Groote studeert aan de Fontys Hogeschool. Daarnaast geeft les bij Selfdefence for Kids. Marc beoefent de sport al vele jaren en traint zelf bij Erik ter Poorten.

Examencommissies

Karate

  • Johan de Bruijne
  • Frans Verhagen
  • Ruud Habraken

Selfdefence for Kids (SDK)

  • Erik ter Poorten
  • Martine Oosterwaal
  • Marc de Groote

Aannamebeleid vrijwilligers en Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Aannamebeleid vrijwilligers

Voordat iemand als vrijwilliger bij SDF wordt aangenomen, wordt een intakegesprek gevoerd door het bestuur en na (voorlopige) goedkeuring wordt ook een VOG aangevraagd als onderdeel van ons preventiebeleid.

Alle trainers en vaste vrijwilligers van SDF Friends hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) ingeleverd.

(Een VOG is een verklaring waaruit blijkt dat gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving. Justis screent (rechts)personen die een VOG aanvragen en geeft de VOG’s af).

Vertrouwenscontactpersoon

Vele verenigingen en alle – bij NOC*NSF aangesloten – sportbonden hebben een vertrouwenscontactpersoon. Vertrouwenscontactpersonen fungeren als eerste opvang voor leden, ouders van leden, vrijwilligers van onze vereniging en bestuursleden met een klacht of een vraag. Een vertrouwenspersoon biedt een luisterend oor, geeft raad en verwijst door voor geschikte hulp. Alle gesprekken zijn vertrouwelijk.