Speciaal voor leerlingen van 6 tot 12 jaar hanteren wij een laagdrempelige zelfverdediging- en weerbaarheidsmethode.
Als basis gebruiken wij hiervoor eenvoudige jiu-jitsu, judo en karatetechnieken*. Naast de fysieke training wordt veel aandacht besteed aan sociale vaardigheden en het vergroten van het zelfvertrouwen van het kind.
Gezien het feit dat het systeem gericht is op een jonge leeftijdsgroep, is het eenvoudig gehouden en gemakkelijk aan te leren.

Doorstromen naar selfdefence of karate

Vanaf de leeftijd van ongeveer 12 jaar kan de leerling kiezen om door te gaan gaan met Selfdefence (een mix van jiu-jitsu, judo en karate met meer nadruk op klemmen, kata en meervoudigheid dan SDK) en/of de overstap gaan maken naar karate. Beide opties worden binnen onze vereniging aangeboden.

*Jiu-jitsu is de “moeder” van judo (en aikido). Het oude jiu-jitsu is de ongewapende vechtkunst van de samoerai en bestaat honderden jaren en werd onderwezen in veel vormen en scholen. Het moderne jiu-jitsu is veel meer gestandaardiseerd, kent banden om het niveau aan te geven en is een vechtsport.
Judo is ontwikkeld door Kano en richt zich op bewegingsvormen (en vorming) en is een sport die zich heel goed leent voor kleine kinderen en wedstrijden.
Meer informatie over Karate vind je op deze website en bij Karatebond Nederland.