Welke leden zijn er jarig in oktober?

Ha! Krijgen we taart? Gebakjes of iets anders lekkers als er iemand jarig is? Nee, dat helaas niet. Maar dat neemt niet weg dat wij de onze jarige leden graag even in het zonnetje zetten! Namens alle leden van onze vereniging: hartelijk gefeliciteerd!

 4 oktober Paulien
11 oktober Hella
15 oktober Lizzy
28 oktober Romy
31 oktober Frans

Speel mee met de VriendenLoterij en steun onze vereniging!

SDF Friends heeft een samenwerking met de VriendenLoterij. De VriendenLoterij helpt ons bij het realiseren van onze doelen en projecten. Elke kwartaal ontvangen wij namelijk inkomsten vanuit de loten die voor SDF Friends meespelen in de VriendenLoterij.
Minimaal 40% van de inleg van de meespelende loten wordt door de VriendenLoterij afgedragen aan onze vereniging. Met deze inkomsten kunnen wij bijvoorbeeld nieuwe materialen aanschaffen of activiteiten organiseren.

Een keer in de zoveel tijd brengen wij als vereniging de samenwerking met de VriendenLoterij onder de aandacht door middel van een actie.

Over de VriendenLoterij
De VriendenLoterij is een non-profit organisatie, opgericht om structureel geld in te zamelen voor goede doelen in Nederland. De VriendenLoterij steunt goede doelen, culturele instellingen én ruim 3.500 clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland.

Meer weten? Ga naar www.vriendenloterij.nl/clubs.

Workshop Kindervakantieweek 20 augustus 2021

In het kader van de kindervakantieweek hebben Hella, Martine en Anneke op 20 augustus een workshop Selfdefence for Kids (SDK) / karate gegeven.                  Om 10.45 uur ging het los in sportpark “de Lissevoort” te Nuenen. Maar liefst vierentwintig super enthousiaste deelnemertjes namen deel aan deze workshop. Binnen de kortste keren konden ze al een mooie stoot en een fraaie voorwaartse trap maken. Ook leerden ze hoe ze zich moesten bevrijden uit b.v. een polsklem. Het allerleukste vonden ze de oefeningen waar trapkussens aan te pas kwamen. Elleboogstootjes, knietjes het zag er echt heel goed uit! Na een uurtje flink trainen waren de kersverse karateka’s flink gevorderd en zelfs bereid om aan de buitenwereld te laten zien wat ze allemaal geleerd hadden. Wij hebben de beelden, en met geluid! 🙂 En zeg nou zelf, ziet het er gelikt uit of niet? Wij vonden van wel, en de legendarische karateka Bruce Lee zou trots zijn geweest op deze fraaie prestaties. Heel goed gedaan allemaal en Ingrid, bedankt voor de foto en video!

Update coronamaatregelen 5 juni 2021

Bericht van Erik ter Poorten, secretaris SDF Friends/coronacoördinator:

Vanaf 5 juni gelden er nieuwe regels t.a.v corona, doe vooral voor 17+ veranderen.
Enkele van de nieuwe maatregelen uit  het laatste geüpdate NOC NSF protocol

  • Er mag nu voor volwassenen ook binnen weer gesport worden
  • Groepslessen zijn voor alle leeftijden toegestaan;
  • Tijdens het sporten hoeven sporters onderling geen 1.5 meter afstand te houden als dit nodig is voor de sportbeoefening.
    Voor Karate en Sele-defense voor  17+ leden betekent dit dat zij ook weer normaal kunnen trainen.
    Geef het aan bij de trainer als je je nog niet comfortabel voelt voor ‘normaal’ trainen en/of je met een vaste partner wilt trainen.
  • Binnen moet iedereen (v.a. 13 jaar) een mondkapje dragen. Maar deze mag af tijdens het sporten.
  • Kleedkamers zijn geopend.

Belangrijk is dat de handen ontsmet worden voor en na de training.

Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen!

• Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals:
neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid,
verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;
• Indien bij een sporter/kaderlid Covid-19 wordt vastgesteld, zijn er richtlijnen
vanuit de overheid die moeten worden gehanteerd. De GGD geeft aan welke
quarantaine maatregelen noodzakelijk zijn. Dit kan per situatie en regio
verschillen;
• Sporters kunnen worden geweigerd of naar huis worden gestuurd tijdens de
training bij (vermoeden) van klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen,
keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, of koorts en/of plotseling verlies
van reuk of smaak.

Meer informatie over de nieuwe Coronaregels:
NOC/NSF Corona maatregelen

Rabo Clubsupport: jouw stem is geld waard!

Onze sportvereniging is zoveel meer dan zomaar een sportvereniging. Het is de plek waar  mensen van alle leeftijden samenkomen om in een leuke en veilige omgeving samen te sporten. Waar jij iedereen kent, jezelf kunt zijn en waar je op alle fronten sterker wordt.

Rabo ClubSupport biedt een financiële ondersteuning aan clubs en verenigingen. Het doel is om verenigingen als de onze sterker te maken, voor nu en in de toekomst. Help jij SDF Friends om haar doel te behalen?

Jouw stem is namelijk geld waard. Goed voor onze sportvereniging en dus ook goed voor onze leden! Stemmen kan vanaf 5 oktober 2020!

Rabo Clubsupport biedt ondersteuning aan clubs en verenigingen

De zomervakantie komt er aan!


Vanaf 13 juli sluit de dojo, dan gaan we allemaal genieten van de zomervakantie. Deze zomer zal niet iedereen naar zonnige oorden vertrekken in verband met het Corona-virus, maar thuis of dicht bij huis kan het net zo fijn zijn! We wensen jullie allen een heel fijne, zonnige vakantie toe en zien jullie graag weer terug vanaf 24 augustus!

Alweer een fijne buitentraining!

Het was donderdagavond 15 april weliswaar een beetje fris buiten maar dat mocht de karatepret niet drukken! Trainers Frans en Ruud hadden weer een mooie training voor ons in petto.
Tja, en wat is het leuk fijn om gewoon met zijn allen -jong en wat minder jong- samen buiten te trainen. Onze leden zijn erg blij dat we gebruik mogen maken van de sportvelden van korfbalvereniging NKV, er is ruimte genoeg! Zo kunnen we ondanks de geldende restricties toch fijn samen trainen op een verantwoorde en veilige manier.
Sporten is gezond. We zijn ontzettend blij dat we “ons ding weer kunnen doen”. Lekker trainen dus!
Bovenstaande foto’s geven een mooie impressie van onze trainingsactiviteiten terwijl de zon heel langzaam onder de horizon zakt.
Mooi toch!

De lessen voor jeugdleden tot 18 jaar zijn weer begonnen

Op 11 mei kwam er dan eindelijk groen licht: onze sportschool mag weer open voor jeugdleden. Dat kwam niet helemaal onverwacht, alle Corona-maatregelen die nodig waren hebben we genomen. De Gemeente Nuenen en GGD hebben ons plan van aanpak goedgekeurd. Binnen trainen mag nog niet, we dus gaan lekker naar buiten met zijn allen en dat is deze tijd van het jaar niet zo’n groot probleem. De jongste leden kregen vanavond les van Naomie en Mark. Trainer Erik (tevens onze Corona-coördinator) hield een oogje in het zeil. Karate trainers Patrick en Ruud waren eveneens aanwezig. We vinden het erg fijn dat we weer kunnen starten met de lessen. Hopelijk komt er voor de volwassenen ook snel een oplossing, wij zijn er klaar voor!