Update coronamaatregelen 5 juni 2021

Bericht van Erik ter Poorten, secretaris SDF Friends/coronacoördinator:

Vanaf 5 juni gelden er nieuwe regels t.a.v corona, doe vooral voor 17+ veranderen.
Enkele van de nieuwe maatregelen uit  het laatste geüpdate NOC NSF protocol

  • Er mag nu voor volwassenen ook binnen weer gesport worden
  • Groepslessen zijn voor alle leeftijden toegestaan;
  • Tijdens het sporten hoeven sporters onderling geen 1.5 meter afstand te houden als dit nodig is voor de sportbeoefening.
    Voor Karate en Sele-defense voor  17+ leden betekent dit dat zij ook weer normaal kunnen trainen.
    Geef het aan bij de trainer als je je nog niet comfortabel voelt voor ‘normaal’ trainen en/of je met een vaste partner wilt trainen.
  • Binnen moet iedereen (v.a. 13 jaar) een mondkapje dragen. Maar deze mag af tijdens het sporten.
  • Kleedkamers zijn geopend.

Belangrijk is dat de handen ontsmet worden voor en na de training.

Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen!

• Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals:
neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid,
verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;
• Indien bij een sporter/kaderlid Covid-19 wordt vastgesteld, zijn er richtlijnen
vanuit de overheid die moeten worden gehanteerd. De GGD geeft aan welke
quarantaine maatregelen noodzakelijk zijn. Dit kan per situatie en regio
verschillen;
• Sporters kunnen worden geweigerd of naar huis worden gestuurd tijdens de
training bij (vermoeden) van klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen,
keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, of koorts en/of plotseling verlies
van reuk of smaak.

Meer informatie over de nieuwe Coronaregels:
NOC/NSF Corona maatregelen

Welke leden zijn er jarig in mei en juni?

Ha! Krijgen we taart? Gebakjes of iets anders lekkers als er iemand jarig is? Nee, dat helaas niet. Maar dat neemt niet weg dat wij de onze jarige leden graag even in het zonnetje zetten! Namens alle leden van onze vereniging: hartelijk gefeliciteerd!

11 mei Ravindra
15 mei Anneke
22 mei Martine
10 juni Libi
11 juni Milan
18 juni Marc

Alweer een fijne buitentraining!

Het was donderdagavond 15 april weliswaar een beetje fris buiten maar dat mocht de karatepret niet drukken! Trainers Frans en Ruud hadden weer een mooie training voor ons in petto.
Tja, en wat is het leuk fijn om gewoon met zijn allen -jong en wat minder jong- samen buiten te trainen. Onze leden zijn erg blij dat we gebruik mogen maken van de sportvelden van korfbalvereniging NKV, er is ruimte genoeg! Zo kunnen we ondanks de geldende restricties toch fijn samen trainen op een verantwoorde en veilige manier.
Sporten is gezond. We zijn ontzettend blij dat we “ons ding weer kunnen doen”. Lekker trainen dus!
Bovenstaande foto’s geven een mooie impressie van onze trainingsactiviteiten terwijl de zon heel langzaam onder de horizon zakt.
Mooi toch!

2020: Een sportjaar met een zwarte rand band!

Beste leden, jeugdleden ouders/verzorgers van onze jeugdleden, partners en een ieder die onze club een warm hart toedraagt.

Het jaar 2020 loopt ten einde. We nemen afscheid van een jaar waarin we op sportief gebied enorm gehinderd werden door de COVID-19 pandemie en de daarmee gepaard gaande maatregelen van de overheid.
Het was een bewogen jaar. In maart ging ons land in een intelligente lockdown en daarmee kwam sporten in verenigingsverband in één klap tot stilstand.

Er was blijdschap toen we na ongeveer een maand de trainingen mochten hervatten. Niet in de dojo maar buiten op de speelplaats van basisschool “de Wentelwiek”. Iedereen had er zin in! Er werden de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen, zodat we gehouden aan de veiligheidseisen van de overheid, toch onze spieren weer konden rekken, strekken en gebruiken. De buitentrainingen verliepen probleemloos en al snel werden er weer examens gepland. Helaas pakte een en ander niet goed uit omdat het aantal besmettingen weer opliep. Na de enige tijd ging het land weer zo goed als op slot. Ondanks alle misère bleef karateka Naomie heel hard trainen. Niet in de dojo maar buiten in de vrije natuur want dat mocht volgens de richtlijnen van de overheid. Naomie was al geruime tijd bezig met extra trainingen onder de bezielende leiding van jeugdtrainer Patrick, ze trainde keihard voor haar 1e Dan examen. Haar noeste trainingsarbeid wierp vruchten af want enige tijd later slaagde Naomie glansrijk voor het zware 1e Dan kyokushinkai karate examen. Een geweldige prestatie!

Helaas was er ook minder leuk nieuws. Jeugdtrainer Patrick heeft helaas zijn trainersfunctie neer moeten leggen vanwege drukke werkzaamheden. Patrick heeft net als Naomie bij SDF Friends de  1e Dan karate behaald. Zijn vertrek is een groot gemis voor onze vereniging. Als geen ander wist hij de jonge garde van onze club voor te bereiden op de overstap naar de groep volwassenen. Naomie neemt nu de jeugdlessen van Patrick over en is opgenomen in het lerarenteam van SDF Friends. Met veel enthousiasme heeft ze het jeugdtrainerschap op zich genomen en zodra de COVID-19 pandemie het toelaat, zal ze de trainingen aan de jeugdleden voortzetten.

Helaas zitten we nu in een totale lockdown. Rond de jaarwisseling zijn er geen trainingen mogelijk en ook ons jaarlijkse nieuwjaars-evenement komt te vervallen. Normaliter zouden we met zijn allen nu aan een welverdiende kerstvakantie toe zijn, maar het pakt opnieuw anders uit. Ons geduld wordt zwaar de proef gesteld. Trainingen zijn op dit moment niet mogelijk, niet binnen en niet buiten.

Persoonlijk zal ik erg blij zijn als we vanaf 19 januari de trainingen mogen hervatten. Wellicht mogen we starten met de jeugd. De volwassenen zullen later hun voorbeeld volgen zodra het kan en mag. Zover is het echter nog niet, eerst sluiten we 2020 af. Vanuit sportief oogpunt een triest jaar met slechts één lichtpuntje: de geweldige prestatie van Naomie.

Vanachter mijn laptop wens ik jullie allen namens het bestuur van SDF Friends een heel goed en gezond 2021.  We blijven positief en wachten rustig af tot betere tijden aanbreken. Laten we hopen dat we over enkele maanden van het COVID-19 virus verlost zijn. Pas dan kunnen we 2020 voorgoed achter ons laten.

Frans Verhagen, voorzitter SDF Friends.

Sint en Piet bezoeken onze dojo op 2 december

Evenals vorige jaren heeft de Sint besloten om ook dit jaar samen met twee lieve, gezellige Pieten onze jeugdleden te verblijden met een bezoekje.  De Sint en zijn gevolg komen woensdag 2 december zo rond de klok van half acht. Helaas kan er dit jaar geen publiek aanwezig zijn i.v.m. de Covid-19 maatregelen. Maar geen nood: onze jeugdtrainers Naomie en Mark gaan ervoor zorgen dat wij allemaal mee kunnen genieten van dit leuke evenement. Jeugleden en/of ouders van jeugdleden krijgen via de trainers een inloglink naar de livestream.

Dat wordt genieten mensen!

Rabo Clubsupport: jouw stem is geld waard!

Onze sportvereniging is zoveel meer dan zomaar een sportvereniging. Het is de plek waar  mensen van alle leeftijden samenkomen om in een leuke en veilige omgeving samen te sporten. Waar jij iedereen kent, jezelf kunt zijn en waar je op alle fronten sterker wordt.

Rabo ClubSupport biedt een financiële ondersteuning aan clubs en verenigingen. Het doel is om verenigingen als de onze sterker te maken, voor nu en in de toekomst. Help jij SDF Friends om haar doel te behalen?

Jouw stem is namelijk geld waard. Goed voor onze sportvereniging en dus ook goed voor onze leden! Stemmen kan vanaf 5 oktober 2020!

Rabo Clubsupport biedt ondersteuning aan clubs en verenigingen

De zomervakantie komt er aan!


Vanaf 13 juli sluit de dojo, dan gaan we allemaal genieten van de zomervakantie. Deze zomer zal niet iedereen naar zonnige oorden vertrekken in verband met het Corona-virus, maar thuis of dicht bij huis kan het net zo fijn zijn! We wensen jullie allen een heel fijne, zonnige vakantie toe en zien jullie graag weer terug vanaf 24 augustus!

De lessen voor jeugdleden tot 18 jaar zijn weer begonnen

Op 11 mei kwam er dan eindelijk groen licht: onze sportschool mag weer open voor jeugdleden. Dat kwam niet helemaal onverwacht, alle Corona-maatregelen die nodig waren hebben we genomen. De Gemeente Nuenen en GGD hebben ons plan van aanpak goedgekeurd. Binnen trainen mag nog niet, we dus gaan lekker naar buiten met zijn allen en dat is deze tijd van het jaar niet zo’n groot probleem. De jongste leden kregen vanavond les van Naomie en Mark. Trainer Erik (tevens onze Corona-coördinator) hield een oogje in het zeil. Karate trainers Patrick en Ruud waren eveneens aanwezig. We vinden het erg fijn dat we weer kunnen starten met de lessen. Hopelijk komt er voor de volwassenen ook snel een oplossing, wij zijn er klaar voor!