Menu

Nieuwsarchief:

Zoeken:

(Typ woord en druk op "enter")Website S.D.F. Friends
Op het web

Nieuwspagina

Wie zijn er binnenkort jarig?

  9 februari: Nick van Dijk
12 februari: Johan de Bruijne
14 februari: Erik ter Poorten

Namens alle leden, de trainers en het bestuur: van harte gefeliciteerd!

Nieuwjaarstraining 2019

De jaarlijkse nieuwjaarstraining staat weer voor de deur en wel op op zondag 6 januari 2019.
Om 09.45 uur worden de sportieve karateka's en leerlingen van Selfdefence for Kids in de dojo verwacht. Neem je karatepak en trimschoenen mee en zorg voor extra warme kleding voor onder je karatepak. Ouders, broertjes en zusjes van onze jongste leden zijn van harte welkom om mee te doen.

Na afloop van deze winterse ochtendtraining wordt er heerlijke verse snert geserveerd die speciaal voor dit evenement wordt gemaakt door karateka Hella van Geelkerken. Ter afsluiting wordt er voor de volwassen deelnemers een glaasje warme Saké geschonken.

Wij rekenen op een grote opkomst. Gezien het enthousiasme én de spirit die de leden van SDF Friends zo eigen is, gaat dat zeker lukken!
Graag horen wij uiterlijk 21 december of je wel of niet aanwezig bent bij deze gezamenlijke aftrap. Stuur je antwoord per email naar:

Tot zondag 6 januari!

Examens karate december 2018

Op 8 december, vlak voor de kerstvakantie, zijn er examens karate afgenomen.
Alle drie de examenkandidaten hebben tijdens het examen een uitstekende prestatie neergezet. De trainers waren na afloop zeer tevreden!
Namens bestuur, trainers en alle leden van SDF: van harte gefeliciteerd!

Hieronder volgen de namen van de geslaagde karateka's:

Bruine band 2e kyu: Koen de Wit
Bruine band 3e kyu: Thom Teunissen en Joeri Boons

De drie geslaagde karateka's: Koen (3e van links) Thom (5e van links) en Joeri (2e van rechts) poseren samen met hun trainers en de examencommissie.

Sinterklaas bezoekt de sportschool

Zoals ieder jaar hebben we ook dit jaar aan Sinterklaas gevraagd of hij een bezoekje wil brengen aan onze sportschool.
De Goedheiligman vond het wederom een uitstekend idee en wil graag zien of onze sportieve jeugdleden weer wat bijgeleerd hebben. Hij komt op 28 november en natuurlijk komen de Zwarte Pieten ook weer mee!
Aanvang: 19.30 uur.
Ouders en/of verzorgers, opa's en oma's zijn van harte welkom om te komen kijken!

Japanse wapenstok: de Bo

Een Bo is een Japanse wapenstok. Deze vechtstok wordt ook in -niet- Japanse vechtporten gebuikt. De lengte van de stok bedraagt 182 cm maar er zijn ook kortere varianten. De bo werd als wapen ingevoerd op Okinawa toen dit eiland onder de Japanse bezetting stond in de 17de eeuw. Japanse militairen verboden de mensen op Okinawa om een wapen te bezitten. De mensen op Okinawa zochten een creatieve oplossing om zich te weren. Ze gebruikten naast de bo ook wandelstokken en roeispanen als wapen.

v.l.n.r.: Hella, Frans en Anneke lopen een bo-kata.

Nieuw boekje exameneisen karate

Het allernieuwste boekje met exameneisen is klaar. Het boekje een handig naslagwerkje waarin je precies kunt lezen aan welke exameneisen je moet voldoen voor een bepaalde kleur band. Verder staat er in dit boekje een beknopte woordenlijst met Japanse termen, vertaald in het Nederlands.
Mocht je nog geen exemplaar hebben ontvangen, vraag er dan na afloop van de les een aan je trainer.

Naar boven