Menu

Nieuwsarchief:

Zoeken:

(Typ woord en druk op "enter")Website S.D.F. Friends
Op het web

Nieuwspagina

Stem ook op SDF Friends bij Rabo ClubSupport

Wij doen dit jaar opnieuw mee aan Rabo ClubSupport. Elke stem is geld waard. Kunnen wij rekenen op die van jou? Stemmen is gemakkelijk, dat kan vanaf 27 september t/m 12 oktober op deze pagina.

Karate en jiu-jitsu kleding
Ook dit keer hebben we een goed doel uitgekozen voor jouw donatie.
Onze trainers zijn allemaal vrijwilligers en ontvangen daarvoor geen financiële vergoeding. Wij willen graag dat onze trainers er netjes uitzien, zij zijn immers de visitekaartjes van SDF Friends. Daarom krijgen zij van ons de benodigde (sport)kleding zoals een degelijk karate- of jiu-jitsupak. Het zou fijn zijn als het "kleding budget" van onze vereniging een beetje wordt gespekt.
Mogen wij rekenen op jouw stem?
Namens SDF Friends: hartelijk bedankt!

Wie zijn er binnenkort jarig?

12 september: Tamar ter Poorten
30 september: Lisa Feenstra

Namens alle leden, de trainers en het bestuur: van harte gefeliciteerd!

BAM!!! Alle twaalf geslaagd!

Een ongelukje zit soms in een klein hoekje. Een EHBO-cursus volg je dan ook niet zozeer voor jezelf, maar voor een ander. Veiligheid staat bij onze vereniging hoog in het vaandel en wij vinden het belangerijk dat er in geval van nood op adequate wijze gehandeld wordt.
Voor onze trainers is een EHBO diploma verplicht. Twee jaar geleden hebben zij hun diploma gehaald, samen met een aantal leden. Gisteren hebben allen opnieuw examen afgelegd om hun registratie te behouden en ook dit keer is iedereen geslaagd. Wij zijn er heel trots op dat onze vereniging op dit moment maar liefst 12 gediplomeerde EHBO'ers telt!
Sporten is gezond en bij onze fijne vereniging kun je dat met een gerust hart doen.
En reanimeren? Ja, hoor dat kunnen onze EHBO'ers ook!

Selfdefence for kids doet mee aan "Sjors Sportief"

Alle basisschoolleerlingen uit de gemeente Nuenen hebben vorige week het prachtige "Sjors Sportief/Creatief" boekje in de klassen uitgereikt gekregen. Natuurlijk verleent SDF Friends haar medewerking aan dit leuke en sportieve initiatief van Cultuur- & Sportstimulering Nederland. Sjors Sportief stelt kinderen in de gelegenheid om kennis te maken met een leuke activiteit of sport. De inschrijving voor een proefles "selfdefence for kids" bij onze vereniging is geopend en er zijn nog enkele plaatsen vrij. Zorg dus dat je je snel aanmeldt!
Meer informatie en inschrijven kan via deze website.
Wil je meer informatie over Selfdefence voor Kids? Kijk even op deze pagina.


Japanse wapenstok: de Bo

Een Bo is een Japanse wapenstok. Deze vechtstok wordt ook in -niet- Japanse vechtporten gebuikt. De lengte van de stok bedraagt 182 cm maar er zijn ook kortere varianten. De bo werd als wapen ingevoerd op Okinawa toen dit eiland onder de Japanse bezetting stond in de 17de eeuw. Japanse militairen verboden de mensen op Okinawa om een wapen te bezitten. De mensen op Okinawa zochten een creatieve oplossing om zich te weren. Ze gebruikten naast de bo ook wandelstokken en roeispanen als wapen.

v.l.n.r.: Hella, Frans en Anneke lopen een bo-kata.

Nieuw boekje exameneisen karate

Het allernieuwste boekje met exameneisen is klaar. Het boekje een handig naslagwerkje waarin je precies kunt lezen aan welke exameneisen je moet voldoen voor een bepaalde kleur band. Verder staat er in dit boekje een beknopte woordenlijst met Japanse termen, vertaald in het Nederlands.
Mocht je nog geen exemplaar hebben ontvangen, vraag er dan na afloop van de les een aan je trainer.

Naar boven