Menu

Nieuwsarchief:

Zoeken:

(Typ woord en druk op "enter")Website S.D.F. Friends
Op het web

Kindergym

Tijdens deze les wordt gebruik gemaakt van een combinatie van bewegingsvormen uit de gymnastiek, judo, pilates, tai chi en dans waardoor het kind bewust gemaakt wordt van zijn of haar lichaam en de mogelijkheden die het heeft.
Door spierversterkende, balans- en coördinatie oefeningen wordt er gewerkt aan een betere lichaamshouding, conditie en lenigheid. Samenwerkingsoefeningen en stoeivormen ontwikkelen de sociale vaardigheden van het kind en leren het om te gaan met mogelijkheden in het dagelijkse leven.

Doordat het kind bewust om leert gaan met de mogelijkheden van zijn of haar lichaam, krijgt het een beter lichaamsbewustzijn, zelfbewustzijn en meer zelfvertrouwen.

.

Pilates

Pilates is een unieke trainingsvorm en voor iedereen -jong, oud, revaliderend, ongetraind, getraind- toegankelijk.
De training is gericht op het opbouwen van de kracht in je centrum (powerhouse). Het werken van binnen naar buiten optimaliseert de stabilisatie van de romp, waardoor de rest van het lichaam vrij kan bewegen. Hierdoor verbetert je lichaamshouding en lichaamsbeheersing. Tevens bevordert het je flexibiliteit en coördinatie.
De ademhaling ondersteunt de oefeningen, waardoor er een diepere en bewustere ademhaling ontstaat.
De oefeningen worden op een mat uitgevoerd, veelal in liggende houding. Er is hierbij sprake van een balans tussen kracht en souplesse. Doordat de oefeningen in elkaar doorlopen ontstaat er een flow waardoor lichaam en geest in balans komen. Je zult merken hoe deze voordelen in het dagelijkse leven doorwerken en hoe je ze gaat toepassen in je dagelijkse bezigheden.

.

BOSU balanstraining

BOSU is een afkorting en staat van oorsprong voor "Both Sides Up". Je kunt namelijk zowel de bolle als de platte kant van de BOSU Balanstrainer gebruiken.
Bij elke BOSU-training staat balans en coördinatie centraal, hetgeen leidt tot een betere rompstabiliteit. Dit wordt tijdens de lessen gecombineerd met oefeningen ter verbetering van de conditie en versterking van de spieren.
Veiligheid staat voorop. Enerzijds wordt dit gerealiseerd door de juiste oefeningen in het juiste tempo te doen en anderzijds is de bal zo ontwikkeld dat het veilig is om er aan alle kanten op en af te stappen. Iedereen kan trainen met de BOSU Balanstrainer, het is uitdagend, toegankelijk en effectief.
De training kan leiden tot:

  • Sterkere buik- en rugspieren
  • Verbeterd evenwicht
  • Meer lichaamsbewustzijn, betere sport prestaties
  • Betere lichaamshouding, waardoor (rug)klachten worden voorkomen
  • De BOSU balanstrainer.

    .

    Naar boven